Pillastro Primitivo Puglia IGP 2015

  • Pillastro Primitivo Puglia IGP 2015
LandItalien
RegionPuglia
Årgang2015
Alkohol pct.13,5
DruetypePrimitivo
Indhold75 cl.
ProptypeKorkprop
ProducentCantine due Palme
WinemakerAngelo Maci
VintypeRødvin
StilFyldig krop og let krydret
Tørhedsgradhalvtør
Nydes ved17-19 grader
Nydes før2020
Velegnet til bl.a.andesteg, asiatiske retter, grillet kød, lasagne, pizza, retter med friske urter

Varenr. 68365

På lager På lager

Pris pr fl 75 cl v/12 stk: 69.95 DKK


Øvrige priser

ved 1 fl 75 cl: 119.95 DKK
Læg i Kurven (Pillastro Primitivo Puglia IGP 2015)
 
ved 6 fl 75 cl: 89.95 DKK
Læg i Kurven (Pillastro Primitivo Puglia IGP 2015)
 
 

Syditaliensk basse-vin med saft og kraft

Norditalienerne har længe haft "patent" på at lave gode vine, hvor de syditalienske vine har været hensat til en status som inferiøre konsumvine, der ikke havde nok at byde på, til at kunne gøre sig uden for de regioner hvor de blev produceret. I den sidste del af det 20. århundrede har dette dog ændret sig markant og syditaliensk vin er i dag en vinoplevelse, der har vundet respekt hos vinelskere verden over. At den moderne vinforbruger har fået smag for de syditalienske vine hænger først og fremmest sammen med, at man altid har lavet hæderlige vine, med stor value for money i Syditalien. Der er dog også sket en markant forbedring i kvaliteten og i dag skal man nærmere lede efter de knap så gode eksemplarer, frem for at lede efter de gode. Angelo Maci, den kyndige vinmager bag denne vin, er i øvrigt en af de syditalienske vines helt store helte og hans hårde arbejde over de sidste par årtier, har haft en enorm betydning for den positive udvikling i kvaliteten af regionens vine. Pillastro Primitivo er med andre ord en prisbillig vin, der holder en helt utroligt høj kvalitetsmæssig standard

Pillastro Primitivo

I duften oplever du et flot og fyldigt udvalg af røde bær og mørke frugter, hvor særligt hindbær og en frisk blommekarakter sætter dagsordenen. At vinen har fået lov til at hvile på egetræsfade fornægter sig bestemt heller ikke i duften og du vil finde tydelige fadpræg og cigarkasse, som interessante sekundære noter.

Smagsoplevelsen er på mange måder en flot spejling af duftoplevelsen, hvor den friske frugt igen definerer vinens udtryk. Man vil også finde en god syre, der, især efter lidt iltning, gør sig rigtigt godt til mad, med den gode kraftige karakter og bløde afslutning.

Vi anbefaler Pillastro Primitivo til de kraftigere pastaretter med tomatbaserede saucer, hvor lasagne er et helt oplagt valg. Lam og vildt er andre eksempler på retter, der nærmest skriger efter selskab fra denne fyldige syditaliener.

Winery of the Year

Cantine due Palme er flere gange kåret til Winery of the Year på Vinitaly i Verona.

Primitivo

Druen Primitivo ses oftere og oftere som synonym til Zinfandel. Det er helt korrekt at DNA fra disse 2 vinstokke er sporet til at være identisk, men hvis du tænker Zinfandel fra Californien og Primitivo fra Syditalien, så er der kun én lighed og det er, at begge sorter indeholder en del naturlig sødme i frugten. De øvrige ligheder er begrænsede den dag i dag og de klimatiske forskelle giver også 2 forskellige resulteter afhængigt om du er i Italien eller Californinen.