Braun Winery– Wein ist unsere leidenschaft.

Braun Winery– Wein ist unsere leidenschaft.

Som overskriften næsten selv fortæller, så er vin en lidenskab for familien Braun, eller rettere familierne Braun. Men mere om dette senere.

 Weingut -braun -gbr _263_1255027036

Dagens Braun Winery som er beliggende i Meckenheim, stammer tilbage fra 2 vingårde. Ved sammenslutningen af de 2 vingårde, var navnet på den nye vingård ikke et problem! For navnet på begge ejerne er nemlig Braun! De var ikke relateret og ikke forbundet af ægteskab, eller rettere ikke på det tidspunkt. For den ene vingård Ellerstadt Winery som blev grundlagt efter krigen af Fritz Braun, som er far til den nuværende forretningsfører, Brunhilde Braun,  hendes mand hedder nemlig også Fritz Braun – bare rolig… Han kommer fra Meckenheim, hvor han havde grundlagt sin vingård tilbage i 1971. De efterfølgende er vinfremstillingen fuldstændigt flyttet til Meckenheim, dog findes ca. halvdelen af vinmarkerne i Ellerstadt området, men alle foretningslokaler blev lukket ned og flyttet i 2006, efter Fritz Braun seniors død.

Familien Braun, som vi vel godt nu kan omtale som en familie, har meget lange traditioner for vinfremstilling, i øjeblikket er overdragelsen fra 6. til 7. generation ved at finde sted. Ikke desto mindre er vi stadig en meget ung vingård, og de går meget ydmygt til opgaven at lave vin. I øjeblikket er det de to sønner, Michael og Martin Braun ved at blive indsat i familievirksomheden og vil dele arbejdsbyrden i fremtiden.

I dag har Braun Winery ca. 40 hektar vinmarker i de bedste vinmarker i og omkring Meckenheim og Ellerstadt. Braun laver i gennemsnit ca. 300.000 flasker hvert år, og alt er fyldt på flasker direkte på vingården.

 

KVALITET ”Less is more”

Kvalitet er meget vigtig for Braun, og kvalitet skabes på vingården. Grundlæggende prøver de meget ydmygt, med stor omhyggelighed, disciplin og en masse følelser. De har bevaret miljø så ren og urørt som muligt, og giver omsorg til vinstokkene ned til de mindste detaljer. Dette er så meget i modsætning til vinfremstillingen, hvor deres vinfremstillings filosofi er ”less is more” – de gør meget og alt hvad de kan omkring vinstokkene, men herfra gør de absolut kun det nødvendige, for at opnå så meget som muligt fra hvad der blev skabt i samarbejde med naturen i løbet af de forudgående 12 måneder på vinmarkerne.

Alt dette lagt sammen resulterer i vine, der spænder fra klare, friske og sprøde liter flaske vine i høj kvalitet, tørre og sent høstede hvide druer med ekstra sødme samt modnet rødvin på egetræs tønder. De beskriver sig selv, som en ung, dynamisk og innovativ vingård, som opretholder sine traditioner, men som altid spørger sig selv udfordrende spørgsmål og anerkender skiftende tider.

Kvalitetsstandarder på Braun Winery er meget høje. Det skal de være! Først da kan man skille sig ud fra de anonyme masseproducerede eller som de på Braun kalder dem, de såkaldte ”Coca-Cola” vine og lykkes i det stærkt konkurrenceprægede marked for vin. Derfor er det vigtig for familien og deres medarbejdere at investerer en masse tid, disciplin og præcision. Dette gælder ikke kun for produktionen på vingården, men også mens vinen forarbejdes i kælderen. Hvert år er et år med nye udfordringer, det kan være på grund af skadedyr, sen sommer haglbyger eller måske tørke i løbet af sommer perioden.

Hvis du ikke allerede kender Braun Winery og deres vine, så skal unde dig selv den oplevelse!