Profil af Winemaker Brad Hickey fra Brash Higgins McLaren Vale

Brash Higgins vs. Brad Hickey

Brad Hickey Brad Hickey I Brad Hickey II Brad Hickey III

”The Brash Higgins” kunne lige såvel være titlen på en picaresque novelle som på en serie af vinetiketter. Historien bringer gennem 2 årtier hovedpersonen bag Brash Higgins, Brad Hickey, til 4 continenter hvor mad, vin og oplevelser er livet og til sidst fører ham til Omensetter Vineyard.

 

Efter at Brad havde afsluttet en grad i engelsk litteratur og botanic i 1989, forlod Brad sin hjemby Chicargo for at udforske verden. Han endte i Paris hvor han hurtigt lærte, at det smukke franske sprog, de gode sublime franske vine og de gode saucer på restauranterne ikke lige lå til hans pengepung. Brad valgte derfor at få tingene til at løbe rundt, ved at gå direkte til kilden - at tage jobs på restauranter og på vingårde og derved få adgang til hans interesser.

 

Da Brad vendte retur til USA, blev det Portland i staten Oregon som blev nyt hjemsted. Brad var blevet tiltrukket af muligheden for at udvide hans botaniske interesser og startede som landskabsdesigner og startede en øl brygning og slog sig op som brød-bager. Totalt idylliske år for Brad Hickey. I 1996 tog Brad en spontan beslutning, pakkede en kuffert med personlige ting, startede bilen og kørte tværs over USA mod øst og endte i den storslående og mere internationale by, New York – uden en krone på lommen og uden et jodtilbud i hånden.

 

Som freelance blogger og klummeskriver om New Yorks kulinariske restauranter og madkultur, samt designs og tilretninger af restauranters vinkort, fik Brad skaffet mønter til huslejen og vejen tilbage til et job i restaurationsbranchen.  Efter 10 solide år i New York stod Brad med titlen som første amerikanske sommelier under den franske madkunstner, Daniel Boulud, på Cafe Boulud og herfter som wine-manager i 4 år for den verdenskendte 2 stjernede Michelin restaurant, Bouley and Danube.

Livet blandt toppen af poppen i New Yorks restaurationsliv første Brad til nye og gamle vinregioner rundt om i verden, herunder Sydafrika, Frankrig og Australien. Masser af besøg i vinmarkerne når der skulle købes vine ind til restauranterne, førte til en dybere interesse for selve vinfremstillingen. Lysten til at udvikle hans viden inden for denne og muligheden for at kombinere denne med hans erfaringer i Oregon, hvor han i sine landskabsudviklingsprojekter havde arbejdet meget med bæredygtige forhold, bio-agricultur og organiske processer, fik Brad til at forlade det stressede og forjagede liv i New York. Nu var fokus på ”fra jord til bord” for de fine dråber i vinflaskerne.

 

Denne rejse førte i 2007 Brad til South Australia, hvor han var inviteret af Chris Ringland, som på dette tidspunkt ifølge alle winemakere i området, var regionens ukronede winemaker nr. 1. Chris Ringland tog Mr. Hickey med på årets høst i 2007 og et solidt venskab blev skabt. Under høsten i 2007 fik Brad Hickey tildelt øgenavnet Brash Higgins af hans nye lokale venner med baggrund i hans lyse øjne og hans ”New Yorker facon”. Blandt et af venskaberne dukkede kærligheden også op til den i forvejen etablerede drueavler Nicole Thorpe. I 2008 hjælper Chris Ringland Brad Hickey og Nicole med at producere, hvad der senere bliver holdt nærmest hemmeligt, en af de bedste vine nogen sinde i McLaren Vale fra vinmarken Omensetter. Med hjælp fra Chris Ringland og med Brads udviklede erfaringer fra sin verdensrejse, skaber de 3 grundlaget for serien af vine; Brash Higgins.

 

I dag er Brad og Nicole på egne ben på vingården, da Cris Ringland jo som vi tidligere har fortalt, gik ”under jorden” efter crashed med R-Wines projektet. Selv de nærmeste venner som Brad og Nicole vidste i en lang periode ikke hvad der forgik med Chris Ringland og hvad fremtiden skulle bringe ham. Brad og Nicole har total gennemrenoveret ejendommen ved Omensetter i dag og Brad eksperimenterer ved at gærer mange af deres vine i græske amphora krukker af ler.

 

Brad og Nicole er helt klart blandt McLaren Vales elite over innovative producenter, og som det har været en ære at få lov at besøge og blive inviteret ind i deres hjem hos. På min tur rundt i regionen sammen med Adam Hooper i foråret 2015 var Adam slet ikke i tvivl om at vinene under Brash Higgins ville være lige noget for Skovgaard Vines kunder – og (igen) havde Adam helt ret. Dette er vine som passer perfekt ind i det enorme sortiment af omkring 200 australske vine som vi har på hylderne. Vinene er unikke på en igen helt unik måde og med personlighed af ypperligste slags. VI har startet med at hjemtage 3 af vinene, Shiraz, Cabernet Sauvignon samt topvinen ”Single Vineyard Omensetter” fra 2008 som Chris Ringland hjalp dem med at producerer.  Vi glæder os meget til at følge det arbejde som foregår på gården de næste mange år og stille og roligt introducerer flere og flere af vinene derfra.