Alkohol pct. | 16,5 |
---|---|
Proptype | Korkprop |
Druetype | Syrah, Viognier |
Indhold | 75 cl. |
Land | Makedonien |
Nydes før | 2030 |
Producent | Chateau Kamnik |
Nydes ved | 15-17 grader |
Stil | Intens fylde og krydret |
Type | Rødvin |
Tørhedsgrad | elegant tør |
Velegnet til bl.a. | andesteg, BBQ, lam, retter med svampe, vildt |
Årgang | 2021 |
Druerne til denne vin, er høstet fra Kamnik's egne vinmarker. Det specielle ved denne Syrah fra Makedonien er, den dobbelte ubyttereduktion, så druernedelvis blev tørret ind før høst. Denne metode, giver endnu mere intensitet og velsmag til vinen.Farven er dyb mørk rød og intens. Duften er kraftfuld med krydderier og fad samt en helt tætpakket frugtpose fra frugt plantagen. Mørke bær mikset med grove søde jordbær som runder over i lakrids og vanilie.De 2% viognier, der er blandet i, giver flotte blomsternoter og bidrager med endnu et lag til en ellers meget kompleks og elegant vin.
Denne Syrah har lagret 17 måneder på ny fransk eg der giver endnu mere kompleksitet, og noter fra fadet, som kaffe, lakrids, nelliker, vanilje og cedertræ.
Smagen er fyldig og elegant, med masser af lag og masser af struktur. Tanninerne er silkebløde, men bestemt stadig til stede, til at balancere det hele.De velintegrerede fadnoter, bidrager til en lang og lækker eftersmag.
En vin der kan drikkes nu, efter dekantering eller gemmes i mange år endnu.
Server ved 15-18 grader til de gode stykker kød, eller vildt i krydret sauce.
Første vinstok blev plantet i 2004 og opførelsen af selve vingården startede kort herefter. I 2008 høstede man første gang til test og årgang 2005 blev første høst med en kommerciel produktion.I årene op til 2004 havde den unge iværksætter rejst verden rundt for at samle viden og inspiration om de forskellige druetyper og af internationale sorter blev der plantet Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon. Druerne tørres alle efter høsten til derer opnået et væsketab på minimum 50% som giver en større koncentration af smag og sukker i de ny rosin-lignende druer.
Efter hvad tilbagemeldingerne er, såvel mundtligt som skrevet i de kulørte magaziner, så har ingen anden vingård i verden kunne opnå denne vanvittige høje kvalitet på så få år.Den hårde linje og krav til arbejdet i makerne og i produktionen har givet pote og at ejeren af Chateau Kamnik meget målrettet ved hvad han går efter virker også til at smitte af på resten af teamet.Et hurtigt besøg på Chateau Kamniks hjemmeside viser da også, at pressen gennem årene har været ivrige for at omtale det unge projekt i Makedonien.