Fransk favorit-rosé!
En lys lakse-rosa farve med sarte koraltoner – næsten som solnedgangens glød i glasset.
I næsen møder man friske røde bær – jordbær, hindbær og ribs – flankeret af et strejf af blomster (rosenblade) og en let mynte/pepper note, som ofte forekommer i vine fra appellationen. Der kan også anes citrus og grapefrugt som giver friskhed til vi
På tungen er vinen rund og behagelig med en delikat sødme, men på samme tid velbalanceret af frisk syre. De røde bær dukker op igen – jordbær og hindbær – og måske lidt kirsebær eller ribs mod midten af smagen. I afslutningen får man et køligt, minte
Denne Rosé d’Anjou-stil er karakteriseret ved sin blødhed, kombineret med frugt og friskhed. Den er ikke tung eller alt for kompleks, men elegant og fornøjelig – perfekt til mange lejligheder.
Server ved cirka 8 °C – en god temperatur for at fremhæve friskheden og bærtonerne. Den vil passe rigtig godt som aperitif, til picnic eller terrassebrug, men også til retter som fx lyst kød, grillede grøntsager, sushi, asiatiske retter med let krydd
Rosé d'Anjou fremstilles i Loire-dalen, på druerne: Grolleau, Grolleau Gris, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon