Dyb og mørk frugt
Så er Samantha Bailey igen på banen og denne gang med endnu en lækker saftig Shiraz fra Victoria, Australien. Samantha Bailey er det vi kalder en flying-winemaker som rejser verden rundt og laver vin her og der. Som omrejsende winemaker giver friheden mulighed for at slå til her og der hvor de gode råvarer er at finde og hvor mulighederne for at sætte sit helt eget aftryk på vinen er muligt.
The Last Stand Shiraz byder på masser af solbær, brombær og sød lakrids i næsen. I smagen går de 3 elementer igen og følges op af lakrids, flere krydderier og moden blomme og kirsebær. Vinen er i flot balance og en Shiraz for alle smagsløg. Den er lækker juicy og Shiraz druens klassiske profil er ret nem at genkende her. Temperaturen i Victoria er knapt så intens som Barossa og McLaren, hvorfor saften i Shiraz druerne også er lidt mere tilgængelig og knap så voldsom som den ellers kan være. Efter kort tid i glasset har vinen allerede åbnet sig gevaldigt op og elegancen har overtaget. Vinen er super lækker afrundet og hyggelig bare at nyde og smager bare af lækker Shiraz.
Victoria er den 2. mindste stat i Australien, beliggende i det syd-østlige hjørne og med Melbourne som hovedstad. Trods sin mindre størrelse er Victoria den stat i Austraien med flest registrerede vinerier og flest individuelle vinregioner. Det er gået super stærkt for væksten i vinproduktionen her. Indtil 70érne var det ellers alles tro at minedrift af især guld, som skulle være statens varemærke, men vinen har overtaget siden da. Klimaet i Victoria er ligeledes meget varieret afhængig af om du er i den nordlige eller sydlige del af staten. De enorme temperatur forskelle gør også at vi trods pladsen som 2. mimdste stat kan byde ind med et meget større smagsmæssigt spektra af vine. Victoria bliver tit lidt sat i skyggen af vinene fra McLaren Valley samt Barossa og Adelaide Hills ect. hvilket er super ærgerligt for her er rigtigt mange spændende vine.
Tilbage til The Last Stand Shiraz - serveres gerne ved 15-17 grader og til kødrige retter, sammenkogte gryderetter, efterårs- og vintermad, den klassiske hakkebøg med bløde løg eller bare til ren nydelse/hygge.
Prøv også Samantha Bailey´s lækre sprøde Chardonnay i samme serie...