Frisk økologisk hvidvin
Udus laver økologisk vin i samarbejde med naturen, helt uden kemikalier og pesticider på Sardinien. Alle druerne plukkes ved håndkraft og druerne bliver hirtigt fragtet tilbage til vingården for at fastholde den friske frugt.
Vinen har kun set stål og fermenteret ved 16 grader, med jævnlig battonage (omrøring i gærcellerne) for at hive ekstra meget smag ud.
I glasset er der en strågul farve, med flotte grønne nuancer i kanterne og masser af blomstrede aromatiske toner i næsen. Duften er virkelig intens og byder på frisk frugter og ren blomstereng.
Når du får den i munden, opleves den absolut ikke så aromatisk og parfumeret som den dufter. Der er i stedet en fed intens smag, med frisk tropisk fugt og en flot syre. Aftersmagen er dejligt vedholdende og der anes en smule mandler. Aperritif, rejer eller....
Udus Vermentino er virkelig god at starte en dejlig middag med - den smager af mere og kan snuppe de lette Kanapeer eller lidt nødder inden i sætter jer til bords.
Den kan også sagtens snuppe et væld af fiskeretter, lige fra den friske Ceviche, til den fede laks i cremet sauce. Hvis du finder et par friske hårde oste frem, bør du også finde en flaske Vermentino fra Udus frem.