Blændende blød og behagelig bourgogne
Domain de la Poulette kommer her med en fuldstændig fænomenal village-vin, naturligvis på 100 % Pinot Noir!
Fuldstændig fantastisk frugt og imponerende bouquet af rene og modne bær. Blødt, rundt og totalt fløjlsagtigt fra start til slut.
Her er der virkelig symmetri og sammenhæng mellem duft og smag. Vi snakker bogstaveligt talt en rød tråd, som starter med en dejlig duft af modne hindbær, jordbær og kirsebær og en lille smule brombær.
Smagen følger perfekt efter med en frugtig, elegant og mineralsk fremtoning, som fortsætter med at behage tungen, gummerne og ganen længe efter, at glasset har forladt dine læber.
Udover de lækre røde bær som bringer frugtighed og en let sødme, så er det også en overraskende krydret rød bourgogne. Eftersmagen byder nemlig også på en frisk og let bitter note af peber, mynte og lakrids, som giver et mageløst modspil til de røde bær. Intet mindre end uimodståeligt!
<em> Côte de Nuits Villages Vierville </em> byder på perfekt symbiose mellem syre og tanniner. Den er frisk og med en balanceret syre, som prikker legesygt på tungen. Dette efterfølges af silkebløde tanniner, som lægger sig som et fløjlstæppe i munden. Den her vin skal ikke bare smages og nydes; den skal opleves!
Denne behagende bourgognevin er næsten kun lige blevet 100 % drikkeklar og kan også sagtens gemmes et par år endnu. Hvis du vælger at gemme den, så hav den gerne liggende på 10-14 grader og server den på samme temperatur. Den har det nemlig bedst ved at blive nydt let afkølet, så den friske frugt virkelig kan folde sig ud.
Selvom denne bourgognevin står formidabelt for sig selv (naturligvis i store bourgogneglas), så har den det altså også rigtig godt med mad til. To retter er nærmest selvskrevne, og det er selvfølgelig <em> boeuf bourguignon </em> og <em> coq au vin </em>.
Dyb og intens indkogt sovs, svampe, rodfrugter og kød bestående af hhv. oksekød eller hane (kylling kan også bruges til coq au vin), som har hygget sig på komfuret i flere timer er bare det perfekte match til denne vin. Vinen har selv lidt svampeagtige noter og en letrøget stil, som gør det til den fødte simremadsledsager. Især hvis der også er bacon involveret!
Den har også tanniner og krop nok til at klare mere rene kødretter f.eks. med kalv. Det kan både være en kalvesteg i ovnen eller et par gode stykker kalvemørbrad hurtigt svitset af på panden. Kartofler og en lækker sauce hertil er prikken over i’et. Bemærk dog at der her er tale om <em> fransk sauce </em> og ikke <em> dansk sovs! </em>
Friskheden og syren gør det også til en fremragende pastavin, som kan rense munden ud efter den klistrede pasta. Igen er svampe og lidt bacon et guddommeligt match, og et lille skvæt rødvin i pastaen har heller aldrig skadet nogen!