<b> Chardonnay på kun 12,5 % alkohol! Ja, den er god nok! </b>
Hvis du gik og troede, at Chardonnay altid lå i de høje alkoholprocenter på 14 % eller derover, ja så kan du godt tro om igen! Her har vi at gøre med en lækker og elegant Chardonnay, som trods den lave akoholprocent ikke går på kompromis med hverken krop eller fyldighed. Og grundet de 12,5 % kan vi jo heldigvis drikke meget mere af den! <br> På trods af den relative lave mængde alkohol, bliver du ikke snydt for hverken smør, fedme eller fylde, som kendetegner de fleste Chardonnayer. Det varme klima i Nordmakedonien sørger nemlig for både krop, dybde og kompleksitet og bevarer stadigvæk de friske og frugtige noter.
I næsen er der en dejlig bouqet af ananas og citrusfrugt, som leder tankerne hen på de tropiske lande og eksotiske drinks ved stranden eller poolen. Det er nærmest lidt tutti-frutti agtigt og dette på den bedst tænkelige måde. Derudover er der også en dejlig og drillesyg lille note af mineralitet, som giver et herligt modspil til den fyldige og afrundede krop.
I munden opstår der en perfekt kombination af fedme og citrus. Glem alt om egetræsbomberne med overdrevet præg af flødekaramel og vanilje. Her handler det om elegant og blød frugt med en lille smule kant. En frisk og delikat hvidvin, som ikke kræver andet end godt selskab. Og naturligvis et par glas, med mindre I vil drikke direkte fra flasken! (Bare rolig, vi dømmer ikke!).
Denne dejlige Chardonnay vil passe perfekt til alt fra bløde oste til frisk fisk. Grundet dens friskhed og fylde kan den også sagtens klare de mere krydrede retter. Dette kunne f.eks. være græskarfyldt ravioli eller pasta med flødesovs. Et andet oplagt bud til Kamnik Chardonnay Single Vineyard, er et stykke grillet kylling med en dertilhørende frisk salat. Velbekommen!
Chardonnayen er en enkeltmarksvin fra det nordmakedonske tophus, Château Kamnik. Druerne bliver bogstaveligt talt plantet og høstet i Kamniks baghave, så der er hele tiden fuld bevågenhed med vinstokkenes ve og vel. I Makedonien bliver det meget varmt om sommeren (op til 40 grader), men det trives Chardonnay-druen heldigvis med grundet dens meget tykke skal. Resultatet er altid fuldmodne hvidvine med masser af frugtsmag, dybde og karakter. 40 grader er måske lidt for varmt for de fleste danskere. Men så kan du heldigvis nyde godt af, at vi har hentet et ordentligt parti hjem, som du kan nyde godt af hjemme i Danmark.
<em> prøv også Kamnik Barrel Fermented Chardonnay hvis du er til mere fad, intensitet og dybde </em>