Gudeskøn Pomerol fra Chateau de Valois
Vi ruller lige historien tilbage til 1862, hvor familien Leydet overtog den lille kun 7,8 hektar vingård i Pomerol, som ellers hørte under ejerskab af Figeac. Fra start var det kvinderne i familien som drev vingården og gennem 4 generationer fra mor og videre til datter, indtil Bernard Leydet i 1962 overtager driften og lederskabet af familiens vingård. Bernard satte sine mål højt og pressede hele familien til det ypperligste for at opnå den bedste kvalitet ved at holde fast i konceptet bestående af håndværk og atter håndværk. I 1996 er Bernards søn, Frederico, færdiguddannet som ønolog og får mere og mere indflydelse i dagligdagen og overtager ved sin far Bernards død i 2005, den fulde drift og ejerskab af Chateau de Valois. Frederico har holdt fast i konceptet om at håndværk er den eneste rigtige vej frem til den bedste kvalitet, hvorfor alle druer fortsat hånshøstes meget nænsomt og alle druer sorteres efterfølgende så kun de bedste bliver til denne Chateau de Valois Pomerol. 
75% Merlot og 25% Cabernet Franc
Blended kan variere en smule fra årgang til årgang, men ligger typisk ca. på 75% Merlot og med 25% Cabernet Franc. Gæring i ståltanke og efterfølgende lagring på små fade i ca. 15-18 måneder før flaskning. Vinen aftappes ufiltreret og uden klaring for at bevarer intensitet, struktur og alt den flotte saftige frugt i vinen. 
Et stykker ægte håndværk
Håndværk er ikke kun ensbetydende med håndhøstede druer. Et godt håndværk er kombinationen af nørderi, erfaringer, seriøsitet omkring hele processen og teknikken, respekt for natur og miljø og ikke mindst en kæmpe portion kærlighed til produktet. At vinmageren har et mål og at alle led fra pasning af markerne til udvælgelsen af fade og kork holdes til konceptet. Det er godt håndværk. 
Charme og muskler i samme flaske
Duften er tæt pakket med saftige mørke bær hvor solbær og skovbær er dominerende. Olivenblade, trøffel, muskat og grønne urter åbner sig op. <br> Jeg har dekanteret vinen i ca. 20 minutter på en god karaffel og nyder den af rummelige glas hvor jeg kan slynge vinen godt rundt for at få alle oplevelserne med. I munden byder første tår på en eksplosion af intense bær, krydderier og tørhed fra fadet. Lakrids, tobak og ristede toner byder ind og med anden tår runder tørheden mere af og mere elegance og charme vinder frem. Længere tid på karaflen vil utvivlsomt bidrage til en endnu mere elegant oplevelse. Eftersmagen holder længe med den skønne frugt og de mange urter, så måske en god ide at dekanterer 2 flasker med det samme. 
Dette er vinen til det kødrige måltid. Om du er på andesteg, dyrekølle, simreretter eller en stor bøf. Husk masser af svampe og urter og ikke mindst fløde i sovsen. Denne Chateau de Valois kan sagtens klare en værdig modstander. 
Leveres i original 6 stk trækasse v/ køb af 6 fl.