Tosset blend af Syrah, Barbera og Dolcetto
Lige de første par minutter i glasset virker det her helt tosset, men så sker der pludseligt noget. Fra en urolig og støjende folkeskoleklasse til pludseligt at der blev helt ro og koncentration. Piemonte blends er altid super spændende, for de fleste af druerne her er bare mest kendte i vine for sig selv eller kun med meget få andele som topping, af en anden drue lige for at twiste tingene. Vi kender alt for godt ren Barbera, Nebbiolo og Dolcetto, som er de 3 røde druer, som dominere Piemontes smukke skråninger mest. Her i denne Langhe Forestè fra vingården Corte dei Manzi, leger vi med et blend af 60% Dolcetto, 25% Barbera og 15% Syrah 
Du skal starte med at tæske vinen godt rundt i en skål eller karaffel i 12-15 minutter og så lige lade den samle sig i 5 minutter - så op i et vinglas som prioriterer at fremvise frugt. Her må jeg igen rose Riedels Riesling-glas som et formidabelt smageglas. I duften oplever du syltede sorte kirsebær med sødme og syre, dybe mørke skov- og brombær - næsten chutney-agtigt. En god portion elegant lakrids - ikke den frembrusende lakrids, men blød og elegant. Mild frisk rosmarin og lidt muld/lerkrukke helt nede i bunden af duften. 
I smagen fanger du lidt mere friskhed på frugten, stadig med mørke overmodne vilde bær som runder over i tørrede tranebær. Urterne er grønne og lidt skovbund/lerkrukke er igen på banen. Vinen er dejlig tør, men på den skønne facon hvor du IKKE får grønne tanniner på gummerne, men en varm og let støvet fornemmelse, som holder på alle noterne i vinen og forlænger eftersmagen vildt længe. Eftersmagen runder af med lidt mørk chokolade og kaffe-latte/flødekaramel. 
Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst er blevet SÅ positivt overrasket over en vin vi har haft glemt lidt i sortimenetet og pludseligt bliver helt glad for at der lige stod 1 palle af denne på lageret - for dette smager TÆSKE LÆKKERT. 
Jeg ser en skøn simreret med grove grøntsager/rodfrugter som har simret i en flaske hvidvin i nogle timer med nogle rester kød fra dagen før. Et stykke vildt med den gode kraft med en skøn intens sauce til eller meget fede og tørre oste. Skulle du hoppe ombord i en vokret med smagsrige svampe og en masse friske urter som de primærer smagsgiver er her en perfekt partner. Generelt retter hvor du virkeligt får de dybe smage frem, vil denne Forestè matche godt. Et stykke nybagt lyst brød med en syltet ovnbagt rød peber og lidt flødeost eller et stykke lam eller and med en sauce-orange til vil også være mums... 
Poderi Corte dei Manzi vingården finder du ikke meget info om. Det er en lille familiedrevet vingård som går op i kvalitet, solidt godt håndværk og respekt for druen, naturen og vinen og vigtigst af alt - at vinene er autentiske. Vi har hele serien hjemme fra Barbera til Barolo og Barbaresco, men den lille guldklump i serien er helt klart denne Forestè. 
Poderi Corte dei Manzi Foresè kan nydes nu (vigtigt med den korte iltning) og vil udvikle sig yderligere i 5-8 år endnu og blive endnu mere Piemontsk i stilen. 
ps. Vi kom lidt væk fra det tossede blend... Barbera giver dybde og fylde og mørk lækker saftigt frugt. Dolcetto er lidt mere tør og spændt op med dejlige grønne urter og Syrah giver her intensitet og de skovede nuancer i vinen samt den lidt lakridsede tone.