Langhe Nebbiolo vil også være med!
Det kan være noget af et norditaliensk puslespil at holde styr på men lad os få det helt på det rene: <em> Druen </em> hedder <em> Nebbiolo </em>. Den laver man to slags rødvine ud af. Den mest kendte og dyreste <em> Barolo </em> og den mindre kendte <em> Nebbiolo. </em> Begge kommer fra området <em> Piemonte </em> i Norditalien. 
Og for at det ikke skal være løgn, er der faktisk også en by, som hedder Barolo! Så bør forvirringen ligesom være total! 
Men når det så er sagt så lad os forholde os til, hvad vi her har i flasken/glasset. En Nebbiolo-vin fra området <em> Langhe </em> i Piemonte fra producenten Poderi Corte dei Manzi. En uhyre velsmagende rødvin til uhyre fornuftig pris. 
Det er også utrolig meget <em> value for money. </em> F.eks. vil en Barolo af samme kvalitet snildt koste par hundrede kroner mere, men her får du altså meget af det samme til en helt anden pris. 
Langhe Nebbiolo er kendetegnet ved at være mere frugtig end tør. Naturligvis er der tanniner tilstede, men de er langt mere elegante og diskrete end i den mere voluminøse storebror. 
Denne Nebbiolo er også meget frisk, ren og finessepræget. Den har en smuk balance mellem syre og tanniner, hvilket gør den både kompleks og let tilgængelig. 
Duften er jordet, krydret og med et lille præg af egetræ. Derudover bliver du mødt af en charmerende og livlig bouquet af friske hindbær, kirsebær og violer. 
I smagen får du både friske blåbær, aromatisk trøffel, bittersød chokolade samt lidt røget peber. Eftersmagen er dyb og vedvarende, og du oplever, at den fyldige frugt på én gang fugter paletten, blødgør tanninerne og får dit mundvand til at løbe. 
Med andre ord: Uhyre meget smagsoplevelse i én slurk! 
Nebbiolo er den fødte og naturlige ledsager til det meste italienske mad. Syren og den dybe frugt passer perfekt til tomat og kalder dermed i særdeleshed på lasagne eller pasta i tomatsovs. 
Den er heller ikke for tung til fjerkræ, ligesom den også har tyngde og tannin nok til rødt kød. Er der sovs i retten, så klarer den også flot en intens og indkogt gryderet med masser af kød, rodfrugter og krydderier. 
Trøffelsmagen i vinen gør den også til et fantastisk match til forskellige svampe men især trøfler. Det passer også meget godt med, at der findes mange trøfler i Piemonte. Faktisk kan det være lidt svært at undgå dem i det norditalienske køkken, men det er vist det, som vi kalder et <em> first world problem! </em>