Bodega Weinert Cavas de Weinert Cask Selection

Bodega Weinert Cavas de Weinert Cask Selection

ved 6 stk.:
399,95 kr.
pris pr. stk. 439,95 kr.
Spar 40,00 kr. (spar 9%)

9 års fadlagring, blended og aftappet på flaske i 2021 og er stadigt ungdommelig...

Ikke på lager
Mængdepriser
ved 6 stk 399,95 kr. – spar 40,00 kr. (9%)
Alkohol pct.
14,5
Proptype
Korkprop
Indhold
75 cl.
Nydes før
2040
Årgang
2012

Rødvinens Lionel Messi fra Weinert i Mendoza


Jeg måtte tage et ekstra kig på flasken, da vi fik denne vin hjem. <em> Årgang 2012? Vinstokke op til 120 år gamle?! 9 års fadlagring??!! </em>
Men ja, den er dæleme god nok, og det er nok noget nær det bedste og mest spændende rødvin, jeg nogensinde har smagt!
Der er flere ting bag, at en rødvin kan præsentere sig så flot efter 12 år. Fundamentet ligger i druerne, som består af 40 % Malbec, 40 % Cabernet Sauvignon og 20 % Merlot.
Malbec er naturligvis synonymt med Argentina og er blevet adopteret som deres nationaldrue, siden den for første gang blev bragt over fra Bordeaux for mange år siden. Men også Cabernet Sauvignon og Merlot udfolder sig på fornemmeste vis i den sydamerikanske sol, og til sammen udgør de et så imponerende kollektiv, at det kan og må sammenlignes med 10’ernes FC Barcelona med Lionel Messi i spidsen.
Men naturligvis ligger der andre aspekter bag end druerne, hvoraf det vigtigste velsagtens er hårdt arbejde samt kæmpe respekt for jorden, naturen og traditionen fra vinbønderne og winemaker Hubert Webers side.
Alle druerne er nænsomt og professionelt håndplukket fra vinstokke med gennemsnitsaldre på 60-120 år. Derefter lægges de på store, franske egetræsfade på op til 6.000(!) liter (de mindste fade er på 2.000 liter).
Størrelsen på disse fade er essentiel for at forstå, hvorfor vinen i sidste ende ikke smager af det rene fad, vanilje og flødekaramel, som man f.eks. kan få det i oversøisk Chardonnay, som kun har lagt på fad i 6-12 måneder.
Jo større et fad, des mere vil vinen spredes ud og have mindre kontakt med fadet per liter. Til sammenligning har de franske <em> barriques </em> en kapacitet på ”kun” 225 liter. På sådanne fade lagrer vinen langt kortere tid for at undgå for meget påvirkning af træet.
Derudover får vinen også lige lov til at hvile tre år på flasken, før den frigives. Resultatet er intet mindre end enestående!
Udover den lange produktionsmetode så bidrager hver drue selvfølgelig med hver sin karakter og stil. Cabernet Sauvignon står for rank struktur og dybde samt elegante duftnoter af cedertræ, solbær og kakaonoter.
Malbec følger efter med mørk, rød og moden frugt i form af blommer, hindbær og kirsebær, mens Merlot har patent på eftersmagen i form af en jordet, finessepræget stil med et snert af rosmarin og krydret lakrids.
En rødvin af denne kaliber og med så meget dybde og kompleksitet kan være med på langt de fleste retter, når bare de indeholder power, saft og kraft. Rødt kød er naturligvis det oplagte bud men gør nu endelig jer selv (og vinen!) den tjeneste at gøre det til et virkelig godt stykke kød fra slagteren.
For mit eget vedkommende blev den ikke drukket til mad. Den blev åbnet med min mor og bedre halvdel uden større anledning end, at lige nu er livet godt. Og det skal man huske at fejre! Også selvom det bare var en helt almindelig torsdag i august.
Fornøjelsen var helt på vores side. Smagt af Loui plus familie 22. august 2024.
Druetype
  • Cabernet Sauvignon
  • Malbec
  • Merlot
Land
  • Argentina
Producent
  • Weinert Bodega y Cavas
Region
  • Mendoza
Type
  • Rødvin
Velegnet til bl.a.
  • beef wellington
  • bløde oste
  • oksemørbrad
  • ren nydelse
  • rødt og mørt kød