Kompleks og klassisk Chardonnay i én og samme flaske
Er oversøisk, fadlagret Chardonnay ikke bare noget opulent og smøragtigt stads, som dufter og smager af karamel, vanilje og smør og uden nogen form for friskhed?
Lad os sige det på denne måde: <b> Nej </b>
Her taler vi elegance, friskhed, dybde, krop og fylde kombineret med en skøn mineralsk syre og en sprød fornemmelse i munden. Og vi taler altså om en oversøisk Chardonnay fra Argentina!
Men det er til gengæld heller ikke hvilken som helst Chardonnay. Den kommer nemlig fra tophuset Weinert og er et produkt af serien Montfleury (udtales <em> Mon-flêh-hee </em>).
Druerne kommer fra unge vinstokke på 15 år, og der går ganske kort tid fra høst til presning, hvilket bevarer den friske og ungdommelige stil. Derudover er druerne også høstet i næsten 1.300 meters højde, hvilket i den grad også bidrager til vinens friskhed og rene struktur.
Efter presning lægges druerne på franske egetræsfade fra Jura. Fadene er på 500 liter (kaldet <em> tonneaux </em>) og er dermed dobbelt så store som de mere klassiske franske fade, nemlig <em> barriques </em>.
Fordelen ved de større fade er, at vinen i mindre grad bliver påvirket af træet, men til gengæld kan den så få lov til at hvile og udvikle sig i længere tid. Og altså uden at der går flødekaramel eller vaniljesukker i den!
I næsen er denne Chardonnay frisk og blomstret med et eksotisk præg af ananas, melon og honning. I teksturen kan det godt ses, at den har fået lidt fad. Vi snakker brede gardiner og en nærmest cremet konsistens.
Men lad dig ikke snyde! Det er friskheden, blomsterne og de sprøde noter, som har overtaget!
Smagen er blød og afrundet og med en behagelig syre. Du kan med det samme fornemme, at det er en hvidvin med krop og karakter og noget på hjerte, hvilket yderligere fremhæves i den lange eftersmag.
Montfleury Chardonnay er en hvidvin til enhver lejlighed, og den passer også til mange forskellige typer mad. Den kan naturligvis nydes helt for sig selv og så måske lige lidt salte nødder, oliven eller chips.
Men den går også til både fisk og fugl. Især de mere fedmefulde fisk som laks og tun har den det… ja, som en fisk i vandet med!
Skal der skaldyr til, så er både kammuslinger og blåmuslinger et fantastisk match. Kammuslingerne har ikke brug for at andet end lidt hvidløgsolie, mens blåmuslingerne gerne må få en omgang flødesovs. Det kan både de og vinen sagtens holde til!
Eftersom det er en Chardonnay med både dybde, krop og karakter, går den også aldeles glimrende til kylling. Det kan både være en sprød cæsarsalat med en cremet parmesandressing eller en hel kylling stegt i ovnen med citroner, hele hvidløg og rosmarin.
Hos Skovgaard Vine slår vi et slag for, at oversøisk Chardonnay kan være mange forskellig ting. Det har vi fået genbekræftet med denne vin, og det vil vi meget gerne dele med dig.
Find den her eller i en af vores butikker i Greve, Slagelse eller Aarhus/Brabrand.