Don’t cry for me Argentina
Det er faktisk svært ikke at blive en anelse rørt og sentimental, når du smager på denne Reserve Montfleury Malbec fra Weinert. For fra første til sidste tår bliver du mindet om, at dét her er vin med krop, karakter og noget på hjerte!
Og det kan godt være en emotionel oplevelse og få gang i følelserne! Men det skal der sandelig også være plads til!
Vi befinder os naturligvis i Mendoza, som er Argentinas højborg, når det kommer til rødvin. Malbec-druen, som må siges at være nærmest synonymt med landet, som allerede har givet os Diego Maradona og Lionel Messi, stortrives i den argentinske sol.
Hos Skovgaard Vine er vi meget stolte af at kunne præsentere denne vin, som må siges at være et kongeeksempel på, hvad rødvin fra Argentina kan være.
Vinåret 2022 i Mendoza var et varmt et af slagsen. Og hvor for meget varme kan blive en udfordring for druer, som modner tidligt (f.eks. Merlot), så bekommer det i allerhøjeste grad Malbec.
Det varme vejr og de mange solskinstimer giver vinen en kødfuld og saftig stil, som både er animalsk, krydret og med en god portion tanniner.
Lige præcis det kødfulde og animalske er fascinerende. Både fordi vinen (naturligvis) passer sublimt til rødt kød, men også fordi den fremkommer kødagtig i munden.
Det kan bedst beskrives som en lækker umamihed, som skiftevis er saftig (ligesom kødsafterne fra en god steak), samt en let fornemmelse af hængt kød (eller røg), som henleder tankerne til røgen fra grillkullene.
Vinen er fyldig, kraftig og tanninrig men stadig med friskhed og blød frugt, som giver den en harmonisk balance. Duften byder på intense solbær, søde kirsebær og mørke brombær men stadig med en god syre, som giver modspil til de fyldige frugtnoter.
Smagen er dyb og kraftig men alligevel med en elegant og fløjlsagtig afslutning, som er med til at blødgøre tanninerne. Derudover har vinen fået ni måneder på franske egetræsfade, hvilket giver den et dejligt krydret præg og subtile vaniljenoter.
Malbec er kødvin nummer 1, og Montfleury Reserve er ingen undtagelse. Især når det gælder oksekød, er Malbec en sikker vinder. I Argentina er de kendte for deres imponerende og kødrige retter, men mindre kan naturligvis også gøre det.
Er du ikke lige i humør til en stor T-bonesteak eller en stor steg i ovnen, så passer denne rødvin altså også glimrende til indkogte gryderetter, spareribs eller en ovnstegt kylling.
Skal det være klassisk argentinsk med uden at være for kødfyldt, så er <em> empanadas </em> heller ikke dumt. De små butterdejsruller/boller kan fyldes med alle typer kød men naturligvis også grøntsager. Det er den perfekte lille snack, forret eller skovturshapser og lad os bare være ærlige; hvem vil ikke gerne have et glas Malbec på sin skovtur?