Fløjsblød argentinsk Pinot Noir fra 1.500 meters højde
Fra topproducenten Weinert kommer her Montfleury Reserve Pinot Noir-rødvin med alt det bedste, som Pinot Noir-druen har at byde på. Silkeblød frugt, fløjlsagtige tanniner og uhørt elegance. Det er det rene guf det her!
Druerne kommer fra unge stokke på cirka ti år, og som står plantet i hele 1,5 kilometers højde. Heroppe er vejret relativt køligt, og det trives Pinot Noir med. Kombineret med de unge vinstokke opnår denne vin et dejligt køligt og rent udtryk, som kalder på store bourgogneglas og en lettere afkøling.
Men vi befinder os trods alt stadig i Argentina, og dermed er der noget varme til stede. De mange solskinstimer gør, at vinen folder sig ud på flotteste vis. Skallerne på druerne bliver simpelthen tykkere og afgiver dermed en mere koncentreret og frugtig vin.
Resultatet er harmonisk, cremet og med masser af struktur. Forestil dig et slags kærlighedsbarn mellem Pinot Noir fra Sonoma Coast i Californien og fra Côte de Nuits i Bourgogne. Ren lykke, kærlighed og kvalitet, samlet i én vin!
Duften er klassisk Pinot Noir med tydelige noter af skovbund, salvie og skovjordbær. Jordbærrene kommer lystigt igen i smagen, hvor de blander sig med søde hindbær, blåbær og et snert af vanilje.
Vaniljen har sin oprindelse i de ti måneders fadlagring på franske egetræsfade. Den er både frisk, krydret og let sødlig og giver vinen en skøn og aromatisk afslutning.
De bløde tanniner gør det til en ren fornøjelse at køre vinen rundt i munden. Syren samler sig på spidsen af tungen, inden de røde bær nænsomt fordeler sig i resten af munden. Ganen efterlades blød og frisk og med lyst til endnu en tår.
Som med mange Pinot Noir-vine kan den her også sagtens klare at blive kølet en anelse ned. Lettere afkølet fremhæves syren, tanninerne blødgøres endnu mere og hele drikkeoplevelsen fremstår lettere og mere fornøjelig.
Du kan nyde denne vin til et væld af retter. Den har det særdeles godt med svampe og fjerkræ, og så er det jo oplagt at kombinere disse to. Det kunne være enten bøf bourguignon eller coq au vin, som har fået lov til at hygge sig i flere timer på komfuret.
Er du mere i humør til fisk, er dette en af de fantastiske rødvine, som også kan klare den slags. Især de mere fedmefulde fisk som laks og tun vil passe flot sammen.
Har du bare brug for at sidde og slappe af, lade tankerne vandre og nyde livet, så er det her altså også den perfekte følgesvend. Det er bare at læne sig tilbage, slå fødderne op og lade munden, sanserne og vinen gøre resten!