Kanongod Grenache fra Languedoc!
Château Camplazens fra Sydfrankrig beviser endnu engang, man snildt kan få stor rødvin til små priser.
Dette er <em> Roughe Canon </em> et klasseeksempel på, og faktisk er det svært at finde noget rødvin, hvor du får mere <em> value for money </em>.
100 % Grenache i sin reneste form med friskhed i duften og masser af røde bær i munden samt en elegant eftersmag af sød lakrids. Saftig, og grundet sine kun 12,5 % alkohol, nærmest læskende i stilen. De silkebløde tanniner giver munden en dejlig og behagelig oplevelse, og så er der en perfekt balance mellem frugt og syre, som får dit mundvand til at løbe og giver dig lyst til endnu en stor slurk.
Farven er rubinrød og fremstår let og fløjlsagtig i glasset. Vi har altså med en vin at gøre, som trods sin lave alkoholprocent virkelig har meget på hjerte. Den er ung, frisk og livlig og kan med fordel køles lidt ned på de varme sommerdage.
Stilen er dyb og rund i smagen med krydrede noter af rosmarin og mørke, modne blommenoter. En perfekt cocktail af det kantede og det bløde. Smagen er både subtil og vedvarende. Den prikker til dine smagsløg og inviterer dig til at tænke over det, som du har i glasset. Tanninerne prikker lystigt til tungen, hvorefter smagen af sød lakrids nænsomt og blødt lægger sig som et silketæppe i din gane.
Aromaerne er friske såvel som søde, og du kan fornemme både frisk appelsin og sødlige kirsebær i en forunderlig og fantastisk forening. Resultatet er en himmelsk lang eftersmag, som bare bliver ved og ved og ved og ved...
Eftersom der er både syre, sødme og tanniner tilstede, har du nærmest <em> carte blanche </em> (eller carte rouge!), når det kommer til madsammensætningen. Den har krop nok til and og sødme nok til vildt, mens den lette syre og friske stil gør den til en fremragende ledsager til en grillet kylling.
Har vi gang i grillsæsonen kan den generelt også være med på meste her. Der er ingen grund til at holde igen med de store grillbøffer, og lidt sød barbecuemarinade kan den også nemt klare.
Foretrækker du rødvin til din fisk, så skal du heller ikke holde dig tilbage. Her er et godt tip lige at køle vinen yderligere ned, så du serverer den ved cirka 12-14 grader. Det vil give dig en dejlig og svalig vinøs oplevelse og måske endda åbne en helt ny verden i form af afkølet rødvin til din fisk.