Fyldig og cremet hvidvin fra Sydfrankrig
Sydfrankrig er nok bedst kendt for deres fyldige og frugtige rødvine, men de hvis kan bestemt også være med. Chateau Camplazens lancerede for 20 år siden deres Reserve Rouge, blandet af Syrah, Grenache og Carignan, nu er der endelig kommet en hvid pendant. Den hvide er blendet af Bourboulenc, Grenache Blanc og Viognier.
Druerne er høstet fra Chateau Camplazens' egne marker i La Clape lige uden for Narbonne og fordeler sig på ca. 50% Bourboulenc, 40% Grenache Blanc og 10% Viognier. En del af druerne er vinificeret på en blanding af egetræ og akaciafade, der giver masser af fylde, intensitet og frugt til vinen.
Farven er flot strågul og vinen hænger godt fast langs glassets kant og antyder masser af flot fylde,
Næsen er fyldt med modne tropiske frugter, honning og ristede florale noter. En virkelig skøn vin i dejlig balance med masser af intensitet.
Der er en flot sammenhæng mellem duft og smag i denne skønne hvidvin fra Sydfrankrig. Smagen er fyldig og rund og fyldt med honning, pære, melon og en let ristet tone.
Balancen mellem det runde fyldige og en mieralsk friskhed er rigtig flot og giver et elegant glas hvidvin fyldt med god smag. Skaldyr, hvidt kød eller gedeost
Grundet sin flotte balance mellem frisk og fylde, passer den rigtig godt til mange forskellige retter, men især frisk gedeost, fyldig frisk i sauce og skyldyr. Den skal ikke serveres for kold, så misser du den flotte frugt - gå efter 10-13 grader. Hårdt og tørt klima
Vingården ligger i det hårde og tørre La Clape, hvor Tramontane-vinden blæser tørt. La Clape har mere end 3.000 timer solskin i løbet af et år, hvilket er det højeste i hele Frankrig.
Det hårde miljø giver fantastisk intensitet og fylde til druerne. Middelhavet ligger kun 2 km fra vinmarkerne og bidrager med en let elegance til druerne.