Perfekt makkerskab
Vignobles Gibault er som resten af Loire-dalen kendt for Sauvignon Blanc af virkeli ghæj kvalitet. I denne hvidvin fra Loire, har Gibault givet Sauvignon Blanc selskab af ca. 20% Chardonnau, for at give os en smule mere fylde, fedme og tropiske frugter.
Farven er strågul, med flotte reflekser, der blinker i lyset. Næsen er vireklig u dtryksfuld, med florale toner og fyldige stenfrugter.
Smagen er dejlig rund og kompleks, med masser af frugt og en let syre. Der opleves en smule ristede toner og eftersmagen er lang og mundvandsdrivende. Chardonnay og Sauvignon Blanc er virkelig flot smeltet sammen og begge druer kommer virkelig til sin ret, på hver sin måde. Mad til vinen
Den vil gå rigtig flot til alle slags fisk, både dem i sauce, rå eller grillede. Hvis der skal rejer, hummer elle rmuslinge rpå bordet, vil Valencay også stå som en perfekt makker. Sidst, men ikke mindst, skal nævnes den lækre cremede Valencay gedeost.
Server den ved 8-10 grader og drik den gerne så frisk som muligt.