<b> Passerina - en forførende og sanselig tørstslukkende fornøjelse </B>
Passerina er lig med opdagelse og sjældenhed. Druen ses ikke ret mange steder mere og typisk kun på mindre vingårde i Italien, som virkeligt giver sig tid til at arbejde med druen. Den kræver en lang god sæson i marken for at modne perfekt og i selve vineriet skal den behandles nænsomt for at nå helskindet gennem vinifikationen. Når det så lykkedes, så er der vinøsitet og oplevelse for alle pengene.
Du mødes af en perfekt afbalanceret hvidvin med mild blød syre og kant, enorm friskhed og en skøn bred vifte af lyse frugter. Lyse blommer, nektariner og ferskner, honningmelon, carambole og litchis. I eftersmagen kommer tør mild ananas og mandarin samt nødder og en masse florale toner af liljer, rosenblade og mild lakrids. Denne Passerine Terre di Chieti smager himmelsk og selv dig som ikke altid er så god til tørre hvide vine - du vil elske denne.
Ginesia Passerina Terre di Chieti fra vingården Menicucci, er produceret til yderste perfektion. Alt er i skøn harmoni og alverdens skaldyr på et sølvafd eller den dejligste sushi vil gøre denne Passerina godt selskab. En hjemmelavet hvid pizza - pizza med 4-5 slags oste - grillede grønne asparges eller hvide dampede asparges med rejer og en frisk dressing - en perfekt middag det kun kan blive. Er du til krydret mad inspireret fra det mellemamerikanske køkken, hvor friske urter, lime, mynte og chile spiller ind, så byd Ginesia Passerina med til bords.
I 1970 plantede Antonio Menicucci de første vinstokke på gården i Abruzzo og i dag drives den sammen af 2. og 3. generation og har udvidet med vinmarker i flere italienske vinregioner. Alt foregår med største respekt for oprendelsen af de udvalgte druetyper og de traditioner som kendes for de lokale områder og samfund, som familien arbejder med. De fleste af familiens vinmarker er certificerede biodynamiske landbrug.
Nyd gerne Ginesia Passerina i lidt rummelige vinglas så den virkeligt folder sig ud.