Vild, vildere, Visan
En virkelig vidunderlig vin fra winemaker Olivier Cuilleras.
Fra Dom. la Guintrandy kommer her et virvar af vinøse sanseoplevelser samlet i én flaske. V.V. står for <em> Vieilles Vigne </em> og betyder gamle stokke. Og vinstokkene er også i gennemsnit 30 år gamle, så det er en rødvin med noget historie bag sig.
Druesammensætningen består af Grenache, Carignan og Syrah men med 90 % af den førstnævnte er det ikke forkert at kalde dette for en Grenache-vin. Alle druerne håndplukkes nænsomt, inden de får cirka en måneds maceration (skindkontakt). Denne rødvin er bestemt drikkeklar nu, men du kan også sagtens gemme den i op til ti år.
Farven er i den lilla afdeling med flotte gardiner og en indbydende, fløjlsagtig viskusitet. Denne elegante stil fremhæves yderligere i næsen, hvor der er noter af mørke jordbær og en anelse røg. Her menes der på ingen måde cigaretrøg men nærmere den let sødlige røg, som du kender fra et lejrbål eller røget bacon. Og hvis disse nuancer ikke inviterer til at smage på vinen, så er der nok få ting, som vil!
Smagen er intens med tydelige og robuste tanniner, som sætter sig behageligt i gummerne. Dernæst kommer den dybe og mørke frugtsmag af røde bær, som giver et langt og behageligt finish.
Denne Grenache-baseret rødvin kan klare en del, når det kommer til mad. Grundet dens relativ høje alkohol (15 %) og tydelige tanniner er det en oplagt kødvin. Det kan være alt fra and til vildt eller tunge, intense og krydrede gryderetter. Grenache har det generelt godt med krydderier og især hvidløg og rosmarin.
Der behøver heller ikke nødvendigvis at være kød på menuen. Grøntsagstærter og gryderetter med f.eks. tomater og aubergine er også fremragende bud, og hvis det virkelig skal være fint og fransk, så er ratatouille en sikker vinder.