Elegance og modenhed på flaske
Winemaker Olivier Cuilleras fra Dom. la Guintrandy har gjort det igen og har skabt noget syrealistisk god vin til en absurd god pris!
Ved hjælp af de traditionelle druer (Grenache og Syrah) har vi med en klassisk Côtes du Rhône-rødvin at gøre. Vi snakker moden frugt, elegante tanniner og en lækker friskhed i form af en nærmest læskende syre. Sammenlagt giver det en vin, som skal nydes i store rødvinsglas i godt selskab og gerne med noget god mad til.
Vinsobres Les Chauvets er lavet på 80 % Grenache og 20 % Syrah fra 30 år gamle vinstokke. Derefter har vinen lagret på cementtanke, hvilket både bidrager til lagringspotentialet, men samtidig gør den 100 % drikkeklar nu. Du kan sagtens gemme denne vin i op til ti år, hvor den vil udvikle sig yderligere på flasken. Men åbner du den nu, vil du opdage, at vi har med en dejlig, moden vin at gøre. En vin, som har et mål: Nemlig at behage dig.
For det kan ikke beskrives bedre end ren velbehag og fornøjelse at hælde denne vin i glasset. Faktisk er at hælde den op en oplevelse i sig selv. Vinens fyldige og lilla farve med sin kraftige viskositet fremviser med det samme flotte gardiner i glasset, og du bliver helt forført bare af at slynge vinen rundet i glasset. Har du mulighed for at lade vinen ilte i en times tid forinden, forstærker dette blot oplevelsen.
Duften er en dejlig blanding af røde frugter og en anelse røg. Forestil dig mørke og modne skovjordbær med røgede noter, som du kender det fra et stort stykke lækkert bacon nede fra slagteren. Hertil følger lidt peber fra Syrah-druen, så der både er frugtige, krydrede og en lidt sødlige elementer i spil. Det lokker forførende og giver dig straks lyst til at smage på sagerne.
De mørke, røde bær starter med at tage styringen i munden. Et blødt og fløjlsagtigt underlag nærmest ligesom dine bare fødder på en skovbund belagt med grønt mos. Dernæst kommer de elegante tanniner, som giver et kærkomment modspil, og frugt og tanniner danse lystigt videre i en dejlig lang eftersmag.
Hvis det er grillsæson, er det bare om at få gang i kullene (eller tændt for kontakten hvis du har gasgrill). De røgede noter passer perfekt til alskens grillmad, og sødmen fra de røde bær gør, at denne rødvin sagtens kan stå imod f.eks. en sødmefuld barbecuemarinade.
Med andre ord er det bare frem med de store bøffer og snaskede spareribs. Et godt stykke krydret grillkylling kan også sagtens følge med, og hvis det er meget varmt vejret, kan du med fordel lige smide vinen i køleskabet en halv times tid inden servering for en mere svalig smagsoplevelse.
Til sikkert manges overraskelse er dette også en rødvin, som du kan servere til desserter. Især de chokoladebaserede desserter passer slet ikke dumt til vinens dybe krop og mørke frugt. Men husk at det skal være ordentlig chokolade på min. 70 %, for ellers vil det blive for sødt og komme i kambolage med syren fra rødvinen. Temperaturmæssigt er det også bedre, at lade vinen stige et par grader i glasset, hvis den skal drikkes til dessert.
Gør klar til din næste grillaften med denne franske perle og fang dine gæster med bukserne nede, når du også serverer den til desserten. Køb den til kun 99,95 v/12 flasker her eller i en af vores butikker i Greve, Slagelse og Aarhus/Brabrand.