BAROLO MED IMPONERENDE STRUKTUR
Der er virkelig smæk på tanninerne og strukturen på denne Barolo. Den har den lidt excentiske, sky og generte stil, som får Barolo-elskere til at elske Barolo endnu højere. Her er mokka, skovbund og læder i næsen, mens den sarte men spændstige smagspalette skifter eventyrligt mellem sure kirsebær, vanilla og cacao. Samtidig samler de kornede og kompromisløse tanninerne enderne og gør en tør og klassisk eftersmag.
Barolo er hjertet i Piemonte. La Morra er hjertet i Barolo, og her har brødrene Negretti hjemme. Hjertet i deres vinhistorie ligger imidlertid i Roddi, hvor marken Bricco Ambrogio er blevet brødrenes omdrejningspunkt. Med sin smukke farve i glasset, hvor lette lilla noter og et strejf af rubinrøde nuancer smelter sammen. Når du langt om længe kan flytte blikket fra glasset vil du snart blive ramt af en koncentreret og kompleks næse, der både byder på modne hindbær, frisk træ, bitter appelsinskal og sorte peberkorn. I munden er der masser af varme og power, men samtidig formår vinen at ramme alle dele af smagsregistret på en nuanceret, kompleks og intens måde, der bæres frem af tanninernes tykke struktur. Syren er perfekt balanceret med alkoholen, og det giver vinen en fantastisk karakter, hvor de lange mineralske islæt binder helt fine tråde mellem aromaen og smagens nuancer.
Bricco Ambrogio-marken i Roddi blev anlagt i 1950'erne, og med sin sydvendte retning og lyse, grusede og kalkede jordbund, formår Negretti-brødrene at skabe druer, der hiver næring og mineralske elementer op fra dybt under jorden. Når druerne er høstet bliver de gæret, de første fire ugers tid med skindkontakt i temperaturstyrede ståltanke. Lagringen sker i små franske egetræsfade i 24 måneder, og det samler for alvor trådene til en betagende helhed.