Temjanika-druen er forholdsvis ukendt på disse kanter, men er kendetegnet ved, at den er meget lille, helt rund med en dyb lilla farve og en karakteristisk duft af røgelse.
Man bruger fortrinsvis druen til at skabe hvidvine af meget høj kvalitet og som har karakteristiske Muscat-noter som kanel, basilikum, ananas og jordbær.
Kamnik Temjanika er således også en vin som ligger i en klasse for sig.
I glasset er vinen blegt strågul.
Næsen er særdeles elegant i sit udtryk med sine frugtrige noter i et smukt samspil med hvide blomster, eksotiske krydderier, basilikum og hyld.
Smagen er mellem-fyldig og præget af en vidunderlig, frisk smag af citrus komplimenteret af krydrede antydninger af tørret frugt. Disse smagsnoter går igen i den lange og behagelige eftersmag, som denne sublime hvidvin byder på.
Server Kamnik Temjanika ved 8-10 grader til krydrede asiatiske retter, lette salater eller som aperitif. Hvis du er eventyrlysten, kan du også prøve den til dampede pærer, eller æbletærte.