Sprød, mineralsk og fyldt med smag
Braun har genoplivet en lettere udskældt drue, nemlig Weissburgunder, måske bedre kendt som Pinot Blanc - og lavet vin på 100% Weissburgunder. Weissburgunder bliver ofte brugt i blends sammen med Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris mv., og vi er virkelig glade, når den får lov til at stå for sig selv. Braun's Weissburgunder er en hvidvin fyldt med smag - en frisk sag, med masser af mineralitet, sprødhed og en levende syre.
Vi anbefaler at servere den iskold i gode hvidvinsglas og så bare snuse løs i de første par minutter. Du vil ane nøddeagtiger frugtnoter først, der afløses af citrus og en sprød mineralitet. Den frugtige fylde går igen i munden, hvorefter frisk citrus overtager, og vi får en lang eftersmag med velintegreret syre og en mineralsk finish. En superlækker udfordrer til Riesling og bestemt værd at prøve, hvis du søger et mere stringent og friskt glas hvidvin.
En perfekt forårsvin, der vil være oplagt som aperitif, til salater eller skaldyr. Denne Weissburgunder fra Pfalz vil også sidde lige i skabet til friske grønne eller hvide asparges.