Toscaner på tørrede Sangiovese druer
Governo har taget vores kunder med storm, og vi forstår godt hvorfor. For den er så imødekommende og blid i sin kraftfulde smag og aroma, at det er umuligt at undgå at føle at smagsløgene bliver forkælet.
Sangiovese-stil bevaret
Selvom Governo skiller sig ud fra mange klassiske toscanske Sangiovese-vine, så er man aldrig i tvivl. Allerede i næsen er druens karakter ikke til at tage fejl af, for nuancerne af blomme og jord er markante sammen med tørre krydderier. Det milde fadpræg runder næsen flot af, så du er klar til at blive ramt af den frugtsødme, der præger de første smagsnoter. Det minder om en Ripasso - endda lidt om en blid Amarone - for her er masser af frugt, røde bær og krydderier, der intensiverer smagsoplevelsenog leder den i en mere traditionel Sangiovese-retning.
Det bliver imidlertid aldrig tørt eller bittert, for måden denne vin er produceret på, betyder at det er den bløde stil, der er gennemgående fra start til slut.
Toscanernes modstykke til ripasso
Governo er skabt på en rigtig gammel og traditionel opskrift, der blev etableret i Toscana i begyndelsen af det 14. århundrede. Druerne bliver tørret, og nogle af dem bliver gemt, så de senere i processen kan give ekstra næring til gæringen. Teknikken bredte sig i det 15. århundrede til Umbrien og Marche hvor flere benyttede denne teknik til grønne druer i de kølige høstår. Senere begyndte man at lave teknikker til at styre temperaturer i tanke og beholdere, og de traditionelle Governo-metode forsvandt efterhånden. Først for nyligt er der lidt flere vinbønder, som har genoptaget metoden for at gøre især vine på Sangiovese druen mere tilgængelig for forbrugernes smagsløg.
Governo-metoden eliminerer nemlig størstedelen af Sangiovese druens syre og hvis al restsukker ikke gæres ud, ender vinen i en utroligt dejlig, elegant og behagelig drikkevenlig stil. Governo er en Sangiovese, som nok ikke er for den store Chianti-elsker, men en Sangiovese til dig, som godt kan lide druens nuancer, men bare ønsker vinen mere afrundet og elegant.
Value for money
Det er ikke Chianti, og alligevel er der en del ligheder. Det er ikke Veneto Ripasso, da den er mere elegant og alligevel oplever du frugtsødmen derfra. Vigtigst er, at du får rigtig meget vin for pengene i denne vin, som i stilen er en stor mellemting mellem Pillastro Primitivo fra Puglien, Cabalie fra Sydfrankrig, El Bombero fra Spanien og Saracosa fra Toscana. Så har nogle af disse været blandt dine favoritter, så prøv denne Governo Sangiovese fra Toscana - du bliver ikke skuffet.