Alkohol pct. | 13,0 |
---|---|
Antal fl. i hel kasse | 6 |
Proptype | Skruelåg |
Druetype | Pinot Noir |
Indhold | 75 cl. |
Land | Argentina |
Nydes før | 2026 |
Producent | Weinert Bodega y Cavas |
Region | Mendoza |
Nydes ved | 6-8 grader |
Type | Rosévin |
Velegnet til bl.a. | frokostretter, krydrede retter, lyst kød, mexikanske retter, salater, skaldyr |
Årgang | 2023 |
Findes der overhovedet noget god rosé ? ...
Dèt spørgsmål får vi overraskende ofte - og svaret er JA. Og udover at der findes god rosévin, så findes der også exceptionelle rosévine - som f.eks. denne Weinert Montfleury Pinot Noir rosé fra Argentina. Normalt er det rosevine fra Sancerre, Provence eller de køligere områder i Californien som løber med placeringerne i de bedste rosé-klasser, men nu blander Weinert sig i dette kapløb.
Farven i glasset er smuk laksefarvet og hvor mange rosévine er mørkere i midten af søen i glasset og næste transperente ved glaskanten, så holder Weinert Montfleury rosé sin farveintensitet hele vejen ud i glasset. Altså max-point på farven, hvis vi benytter Parkers berømte 100-points system.
Duften er charmerende og hyggelig med toner af milde røde hindbær, tørre jordbær, mild lakrids, let salt og florale nuancer. Smagen er monster lækker med de samme smagsprofiler som i duften, bare lidt mere kraftige og med en skøn vedholdende eftersmag, som slutter let krydret af. Udover den lækre smagsoplevelse er viskosoteten i denne Weinert rosévin noget for sig selv. Vinen er nærmest helt fedlig og cremet, som en lækker Chardonnay - dog uden fadlagring. Stilen er tør, men grundet de lækre tydelige smagsnuancer af røde bær fornemmes vinen mere halvtør og tørstslukkende.
Søger du en outstanding rosévin som både er fornøjelig bare at råhygge over eller til lyst kød, gode salater, stegt eller dampet fisk med citrus og urter - så har du fundet den her.
Weinert Montfleury er produceret på 100% Pinot Noir druer fra Gualtallary i Mendoza. Markerne ligger højt - over 1.000 meters højde - klimaet er køligere her og friskheden fra juicen i druerne kan holdes til det færdige produkt. Der håndhøstes af 2 omgange til denne rosé. Første høst af druer som har højt indhold af syre og mindre sukker for "crispy-ness" og uden skinkontakt ved gærring. Den anden halvdel høstes ca. 20 dage senere hvor der er mindre syre, mere sukker og flere noter i saften i druen. Denne høst gærer meget kort ca. 8-10 timer med skallerne for den smukke gyldne laksefarve. Herefter blendes de 2 produktioner sammen til det færdige resultat af Weinert Montfleury Pinot Noir rosé.
Vi glæder os til at høre jeres tilbagemeldinger på denne. Find Weinert Montfleury her ONLINE eller i butikkerne i Greve, Slagelse eller Brabrand.
Senest prøvesmagt august 2024 af Nicolaj